Czy da się zrobić w 35 min efektowne i przede wszystkim smaczne ciasto? No pewnie! :)
Szybki i łatwy sernik z malinami jest tego przykładem.
Kilka składników, chwila czasu, wstawiamy do lodówki i możemy czekać na gości:)
Więcej inspiracji i smacznych przepisów szukajcie na MojeCiasto.pl
- 1 kg twarogu z wiaderka
- 100 g cukru pudru
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- pół kostki do pieczenia Kasia
- 500 g świeżych malin
- 250 g kakaowych herbatników
- 90 g masła
- 50 g czekolady gorzkiej (min 70% kakao)
- czekolada do dekoracji
Wykonanie:
1. Spód: Herbatniki miażdżymy wałkiem, nie muszą być idealnie zmiażdżone. W rondelku roztapiamy na małym ogniu masło z czekoladą. Gorącą masę wlewamy do herbatników. Dobrze mieszamy. Wykładamy całość na spód tortownicy, dobrze dociskając. Wkładamy do lodówki.
2. Masa serowa: W tym czasie do pół szklanki gorącej wody wsypujemy obie galaretki, mieszamy aż się rozpuści,odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy kostkę do pieczenia z cukrem pudrem, tak żeby się dobrze połączyło. Dodajemy ser i nadal miksujemy do połączenia składników. Wlewamy płyn z letnią galaretką i na małych obrotach mieszamy. Wsypujemy 25 dag malin i znów delikatnie mieszamy- tym razem łyżką. Wyciągamy spód z lodówki, wlewamy masę serową, dekorujemy malinami i wkładamy do lodówki żeby stężał. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą.
2. Masa serowa: W tym czasie do pół szklanki gorącej wody wsypujemy obie galaretki, mieszamy aż się rozpuści,odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy kostkę do pieczenia z cukrem pudrem, tak żeby się dobrze połączyło. Dodajemy ser i nadal miksujemy do połączenia składników. Wlewamy płyn z letnią galaretką i na małych obrotach mieszamy. Wsypujemy 25 dag malin i znów delikatnie mieszamy- tym razem łyżką. Wyciągamy spód z lodówki, wlewamy masę serową, dekorujemy malinami i wkładamy do lodówki żeby stężał. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą.