Domowy ekstrakt waniliowy świetnie nadaje się do mas, kremów i deserów na zimno.
Składniki:
Składniki:
- 0,5 l wódki
- 6 lasek wanilii
- 2 buteleczki o pojemności 250 ml
Sprytne :)
OdpowiedzUsuńpierwszy raz robiłam taki ekstrakt z 2 lata temu bodajże i naprawdę nie wiem, jak ja przedtem mogłam bez tego cuda funkcjonować w kuchni ;) obowiązkowa pozycja w mojej spiżarce
OdpowiedzUsuńNiezbędny w każdej kuchni! :-)
OdpowiedzUsuńNiezbędny a ja dupa blada się przymierzam, przymierzam i jeszcze nie zrobiłam. Dziękuje za motywacje i kolejnego kopa by wkońcu się za to zabrać!
OdpowiedzUsuńMuszę też wreszcie zrobić taki ekstrakt, skorzystam chętnie z Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuńo, super! chętnie zrobię taki domowy ekstrakt. dzięki za inspirację :)
OdpowiedzUsuń