poniedziałek, listopada 04, 2013

Kandyzowane banany z cynamonem.

Jest to deser bardzo prosty i bardzo szybki. Przymknijmy tylko oko że też ciut kaloryczny ;) 
 Jeśli nosi nas na coś mega słodkiego to ten deser te ochotę na pewno spełni:)

 ***
Składniki:
2 banany, 1 duża łyżka masła, kilka kropel soku z cytryny, łyżeczka cukru brązowego (może być też biały), szczypta cynamonu, szczypta kardamonu
Dodatkowo: 
pokrojona gorzka czekolada

Wykonanie:
Roztop na patelni masło, dodaj przyprawy, cukier i sok z cytryny. Na tak rozgrzanym i doprawionym maśle smażymy banany z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy ciepłe i posypane startą gorzką czekoladą.



10 komentarzy:

  1. O maaamo, co za cudo! Rozpływam się na widok samych zdjęć tych pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmm, bananowa rozpusta! pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. no żartujesz sobie.... tak boskie, że robię je tu i teraz! i jak tu nie jeść słodyczy wieczorem.. ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł na pyszny i niebanalny deser :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaki mają piękny karmelowy kolor! Musiały smakować bosko ;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lepszy taki deser, aninżeli kupny batonik czyż nie?

    OdpowiedzUsuń