Monika C.

W tym nowym roku przepis na niedocenianą wątróbkę. Z tą pyszną cebulką na prawdę wiele zyskuje. Przekonajcie się sami:)


inna alternatywa dla wątróbki


Składniki: 0,4 kg wątróbki drobiowej, 1 opakowanie Winiary Papirus- z papryką, 5 małych czerwonych cebul, 1 łyżka miodu, 2 łyżki cukru kryształu, 30 ml octu, 2 łyżki oliwy, olej


Wykonanie: Wątróbkę dokładnie umyć i wymoczyć w zimnej wodzie. Odsączyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i lekko obsmażyć wątróbkę, podlać wodą i dusić pod przykryciem min 15 min. Obracać wątróbkę. Cebulę posiekać w piórka. Smażyć aż zmięknie na rozgrzanej oliwie. Dodać ocet, miód, cukier, wymieszać i karmelizować jeszcze kilka minut. Wątróbkę położyć na papirusie i obsmażyć krótko z obu stron. Ciepłą położyć na cebuli. 


inna alternatywa dla wątróbki


inna alternatywa dla wątróbki


inna alternatywa dla wątróbki