Dla lubiących wyraziste smaki:)
Składniki: 80 dag wieprzowiny, 1/3 papryki czerwonej, 1/3 papryki żółtej, 1/3 papryki zielonej, 330 ml soku pomidorowego, puszka fasoli czerwonej, 5 dag suszonych grzybów mun ( w zależności jak dużo ich chcemy), pół pora, sól, pół łyżeczki pieprzu cayenee, papryka słodka, łyżeczka suszonego lubczyku, łyżeczka curry, 1 łyżka posiekanej pietruszki, 1 suszona papryczka chili, 1 ząbek czosnku,
Wykonanie: Mięso dobrze umyć, pokroić na podłużne kawałki, zalać wodą na wysokość mięsa i na małym ogniu ugotować wywar, aż mięso lekko zmięknie. Namoczyć grzyby w ciepłej wodzie. Wlać sok pomidorowy. Dodać pokrojoną drobno paprykę w podłużne paski, pora, grzyby. Gdy warzywa zmiękną dodać resztę składników i przypraw. Można lekko zabielić śmietaną.
lece kupic grzybki mun i bede robic zupke:D
Witam
Gratuluję wygranej w konkursie: Winiary Inspiruję organizowanym przez www.jakpomasle.pl oraz markę Winiary. Nagrody zostaną wysłane pocztą.Proszę o podanie adresu wysyłki nagród.