Dobre na każdą porę:) Lubie je robić na późne śniadanie gdy nie mam czasu wcześniej zjeść. Robi się je szybko a sycą do obiadu:)
***
SKŁADNIKI: CIASTO: 0,5 l mleka, 2 jaja, mąka pszenna, szczypta soli, wydrążone ziarenka wanilii, łyżka cukru, olej do smażenia
FARSZ:1 opakowanie białego sera 200g, 1 mały jogurt waniliowy, łyżka cukru pudru, 1 grejpfrut,
WYKONANIE: Składniki ciasta umieścić w dużej misce i energicznie wymieszać trzepaczką. Mąki dać tyle aby ciasto miało dość gęstą konsystencję. Nagrzać dobrze patelnię, wylać łyżkę oleju i wylać chochlę ciasta, równomiernie rozprowadzić po patelni. Smażyć do zrumienienia z obu stron. Do farszu przygotowujemy blender, którym miksujemy ser z jogurtem i cukrem pudrem. Jeśli okaże się mało słodki posłodzić jeszcze trochę. Gotowe naleśniki smarujemy serem, wydrążamy cząstki grejpfruta i kładziemy na serku. Zwijamy jak lubimy:) Dekorujemy Jogurtem naturalnym i grejpfrutem.
bardzo pysznie wyglądają :)
fajne!
Wyglądają tak pysznie z sosem czekoladowym i kawałkami grejpfruta! :-)
Smaczne :) i grejpfrut nie jest taki wredny przy obieraniu błonek :)
Aż tu czuje ten aromat naleśników :-)