Myślę, że gdyby ziemniak miał brata to byłby nim seler:) Jest jego idealnym zamiennikiem. Kremowy, lekko słodki, możemy go przyprawić jak tylko lubimy.
Składniki: (dla 2 osób) 1 duży seler, 1 łyżeczka soli, łyżka soku z cytryny,2 łyżki masła, łyżka natki pietruszki, 1 łyżka przyprawy Maggi,
Wykonanie: Seler obrać, pokroić na ćwiartki i ugotować z solą i sokiem z cytryny do miękkości. Odcedzić. Zmiksować z masłem na gładką masę. Doprawić Maggą, natką pietruszki. Podawać gorące. Idealny do mięs.
Ziemniaczane jadłam, z selera jeszcze nie, czas spróbować :)
Nie jadłam takiego jeszcze, pycha wygląda:)
Zgadzam się, seler idealnie się nadaje do różnych dipów i kremów, a jego smak jest wciąż niedoceniany ;) !
Podoba mi się! Muszę kiedyś spróbować:)
Uwielbiam seler, tak jeszcze nie jadałam :)