Monika C.

Myślę, że gdyby ziemniak miał brata to byłby nim seler:) Jest jego idealnym zamiennikiem. Kremowy, lekko słodki, możemy go przyprawić jak tylko lubimy. 


kremowe puree z selera, masła i cytryny





 


 


 


 


 


 


 


 


    Składniki: (dla 2 osób)         1 duży seler, 1 łyżeczka soli, łyżka soku z cytryny,2 łyżki masła, łyżka natki pietruszki, 1 łyżka przyprawy Maggi,


Wykonanie: Seler obrać, pokroić na ćwiartki i ugotować z solą i sokiem z cytryny do miękkości. Odcedzić. Zmiksować z masłem na gładką masę. Doprawić Maggą, natką pietruszki. Podawać gorące. Idealny do mięs. 


 


kremowe puree z selera, masła i cytryny

5 Responses
  1. Ziemniaczane jadłam, z selera jeszcze nie, czas spróbować :)


  2. judik1119 Says:

    Nie jadłam takiego jeszcze, pycha wygląda:)


  3. Zgadzam się, seler idealnie się nadaje do różnych dipów i kremów, a jego smak jest wciąż niedoceniany ;) !


  4. Podoba mi się! Muszę kiedyś spróbować:)


  5. mostownica Says:

    Uwielbiam seler, tak jeszcze nie jadałam :)


Prześlij komentarz