Lubicie brązowy makaron? Ja tak i to bardzo:)
A z papryką, fasolką, kurczakiem i bakłażanem jeszcze bardziej!
***
Składniki: (na 2 porcje) 1,5 szklanki makaronu, 1 podwójny filet z kurczaka (może być mniej), 1 duży pomidor, pół bakłażana (można zastąpić cukinią- tylko 1/3 z całej), papryka konserwowa, 20 dag zielonej fasolki, papryka słodka, sól, pieprz, oliwa z oliwek
Wykonanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Fasolkę ugotować osobno aż zmięknie. Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na nagrzanej oliwie z oliwek. Dodać pokrojonego bakłażana ze skórką, oraz pokrojonego pomidora. Dusić na małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Dodać pokrojoną paprykę, pokrojoną fasolkę i makaron. Podlać 3 łyżkami oliwy i dusić jeszcze 10 min często mieszając.
***
smacznie kolorowo mega:)