Pyszny lekki, puszysty omlet zapiekany z warzywami i ulubionymi dodatkami.
Idealny na śniadanie i na obiad.
***
Składniki: (2 porcje) 3 lub 4 jajka, 2 łyżki mąki, 2 łyżki mleka, 1/3 małej papryki żółtej i czerwonej, pomidor, 2 łyżki szczypiorku, 4 plasterki szynki, 2 parówki, 10 dag sera żółtego, bazylia, sól, pieprz
Wykonanie: Oddzielić białka od żółtek, ubić na sztywną pianę, dodać mleko, mąkę, żółtka, 2 czubate łyżki startego sera. Resztę składników ( oprócz pomidora) drobno pokroić i wymieszać z masą. Doprawić do smaku. Pomidora pokroić na plastry, ułożyć na wierzchu, posypać resztą sera i szczypiorkiem. Delikatnie wymieszać. Formę natłuścić masłem. Piec w temp 180 stopni 25- 30 minut.
***
***
smacznie wygląda :)
JAK KOLOROWO:DPIĘKNIE I SMACZNIE:D
jaka apetyczna:)
Od rana myślę co zrobić dziś na obiad. Już mi mózg (musk) paruje, ale ostatecznie to będzie chyba na 100% frittata właśnie :)
dobry wybór:)