Monika C.

Pyszne babeczki ryżowe, ekstremalne słodko kwaśne. 


Idealne do ostrego sosu.


 uncle bens


uncle bens


 ***


Składniki: 30 dag ryżu ( użyłam długoziarnistego Uncle Ben's), Sos Seczułański Uncle Ben's, 2 łyżki masła, 10 dag boczku lub szynki , sól, pieprz, 1 cebula, po 8 - 10 dag rodzynek i  winogron, 3,5 szklanki bulionu, 3 jajka, oliwa z oliwek, 15 dag sera żółtego


Wykonanie: Ryż zalać gorącym bulionem (pół szklanki ostawić). Gotuj aż ryż zmięknie. Odsącz. Na oliwie wysmażyć pokrojony boczek, wyciągnąć go. Na tym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulkę. Zalać pozostałym bulionem i dusić jeszcze 8 minut. Odcedzić. Wymieszać z ryżem, boczkiem, startym serem, jajkiem, rodzynkami i winogronami. Doprawić. Łyżką kłaść do foremek lub tak jak ja do formy na muffinki. Piec w temperaturze 200 stopni 20 minut. Podawać polane sosem Seczułańskim.


***


Autor przepisu: Monika C.


uncle bens


uncle bens


Gotuj z Uncle Bens

Etykiety: edit post
3 Responses

  1. Rewelacyjne zdjęcia, to po pierwsze, a po drugie babeczki - pierwsza klasa :)


  2. wiktorkowa Says:

    bardzo dziękuje:) wychodzę z założenia że jemy również oczami:)


Prześlij komentarz