Monika C.

   Obiad który robi się sam? Tak, to (prawie;) możliwe.


kurczkowa wariacja warzywna


***


Składniki: 2 nogi z kurczaka, 1 czerwona cebula, 1 duża marchew, 15 dag pieczarek, 1/4 pora, rozmaryn, dwie łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, pieprz cytrynowy, natka pietruszki, szklanka bulionu


Wykonanie: Nóżki oczyścić. Marchew obrać, pokroić na plastry. Pieczarki opłukać i skroić w grube kawałki. Pora i cebulę w podłużne kawałki. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, podpiec nóżki z obu stron. Zmniejszyć ogień, podlać połową bulionu. Dusić ok 15 min pod przykryciem. Dodać pieczarki i pozostałe warzywa. Nóżki posypać przyprawami. Dusić nadal na niewielkim ogniu ok 20-25 min bez pokrywki żeby pieczarki mogły odparować. Podajemy z czym lubimy;)


kurczkowa wariacja warzywna

Etykiety: edit post
5 Responses
  1. mostownica Says:

    jakie śliczne kolorowe :) dobrze, że chociaż na talerzach wiosna rządzi :)


  2. dużo kolorów i składników, tak jak lubię:) dla mnie pycha:)


  3. dogsonx Says:

    Wygląda obłędnie i tak kolorowo, w "pierwszy dzień wiosny" jak znalazł !! Chociaż na talerzu będzie kolorowo :)



  4. oluus90 Says:

    nawet mięso potrafi być kolorowe :)


Prześlij komentarz