Monika C.

Za oknem słońce więc wpis dziś wiosenny:)


 wiosenne roladki drobiowe


 ***


Składniki:(dla 4 osób)podwójna pierś z kurczaka, szpinak w brykiecie- ( 4 kostki), ząbek czosnku,kilka kropel soku z cytryny, 2 łyżki masła, plastry sera żółtego, musztarda, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, oliwa z oliwek


Wykonanie:  Mięso oczyścić, pokroić wzdłuż i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć z jednej strony. Zamrożone kostki szpinaku dusić na małym ogniu z masłem aż się całkowicie rozpuści. Dodać sok z cytryny i rozgnieciony ząbek czosnku. Dobrze wmieszać. Odstawić do ostygnięcia. Na każdym filecie rozsmarować pół łyżeczki musztardy, położyć plaster sera żółtego i masę szpinakową. Delikatnie zwinąć w rulony. Dla większej pewności że nam się nie rozwiną podczas duszenia możemy zszyć roladki wykałaczkami. Rozgrzać oliwę i dusić roladki pod przykryciem ok 35-40 min. Wierzch posypać przyprawą do kurczaka.


wiosenne roladki drobiowe

Etykiety: edit post
3 Responses

  1. mostownica Says:

    O jakie cudowne! Wchodzę w to! Robię w tym lub przyszłym tygodniu, albo jutro :D Dzięki za ten przepis :)


  2. agattekh Says:

    Jak ze szpinakiem to coś dla mnie, uwielbiam :-)


Prześlij komentarz