Wyczuwalnie pachnące kokosem, z miękkim delikatnym ciastem... i chrupiącymi płatkami kokosowymi. Lekki powiew tropików, serek można zastąpić np świeżym musem z mango :)
***
Składniki: Na CIASTO: 200 ml mleka kokosowego, 120 ml wody, 2 jajka, 100- 130 g mąki pszennej, 2 łyżki brązowego cukru, szczypta soli, masło lub olej kokosowy do smażenia
Serek: 40 dag białego zmielonego twarogu lub śmietankowego serka, 2 łyżki śmietany, 5 łyżek cukru pudru, pół paczki wiórków kokosowych, paczka płatków kokosowych,
Wykonanie: Składniki na ciasto zmiksować i ostawić na ok godzinę- dwie do lodówki lub w inne chłodne miejsce. Twarożek wymieszać ze śmietaną i cukrem pudrem. Wiórki wysypać na suchą patelnię i delikatnie podprażyć na złoto. Pół wsypać do serka, resztę zostawić do posypania naleśników.
Smażyć naleśniki z dwóch stron na maśle lub na oleju kokosowym. Każdy przełożyć serem, posypać podprażonymi wiórkami i płatkami.
Wygladaja pysznie :-)
Boskie, uwielbiam naleśniczki na słodko, robiłam niedawno wersję z pomarańczami(,kuchnia lidla,), trochę pracy, ale były pyszne :)
Czadowe! naleśników z kokosem jeszcze nie robiłam
mniam, aż ślinka cieknie... :) pozdrawiam